2014. május 28., szerda

Zsályás deo-stift méhviasszal

A mai világban kínos izzadni, pedig az izzadás testünk természetes reakciója a melegre. Az izzadság segít lehűteni a testet és általa sok méreganyag is távozik a szervezetünkből. A boltokban millióféle dezodor, spray és stift kapható, és a tévéreklámokból megtudhatjuk azt is, hogy ezek az izzadásgátlók akár 72 órán keresztül szárazon és illatosan tartanak bennünket és megakadályozzák az izzadást.
Sajnos működésük nagyon is hatékony, és az ezáltal izzadással ürülni képtelen méreganyagok a szervezetünkben maradnak. Tudományos kutatásokban bizonyították be, hogy az izzadásgátló szerek használata óta megnövekedett a mellrákos esetek előfordulása, amit arra vezetnek vissza, hogy ezen termékek többsége alumíniumot tartalmaz, ami az izzadás tökéletes gátlásával lehetetlenné teszi a méreganyagok természetes úton való távozását a szervezetünkből.

Egészséges alternatíva lehet a házi deo-stift, ami méhviaszból, szódabikarbónából és teafa vagy levendula illóolajból készül. A házi deo-stift engedi a testet izzadni, ám szódabikarbóna tartalmával szagtalanítja a verejtéket, és teafa vagy levendula illóolaj tartalmánál fogva elpusztítja a bőrfelületen megtelepedő, kellemetlen szagokért felelős baktériumokat. A stift termelői méhviaszból készül (ami a saját méhészetünkből származik), valamint ápoló kakaóvajat és olívaolajat tartalmaz.


Összetevők: méhviasz, szódabikarbóna, kakaóvaj, olívaolaj, cink-oxid, illóolaj (zsálya vagy levendula)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése