2015. május 18., hétfő

Mosószóda, ami nem csak mosásra jó

A Mosószódával egyszerre több pipát is tehetünk tennivalóink listájára. Jelesül: kimostunk, kitakarítottunk -könnyen és gyorsan, vigyáztunk saját és családunk egészségére és kíméltük pénztárcánkat, végül de nem utolsósorban a természet védelmében is letettünk valamit.
A mosószódát (nátrium-karbonát) már az ókorban is használták. Elszikesedett talajból állították elő, használták takarításhoz, mosáshoz, és kozmetikai szerként is. Évezredekig alkalmazták, mint jól bevált eszközt, míg a modern idők "modern szele" el nem fújta még az emlékét is.
A mosószódában nincsenek káros anyagok, amelyek gőzét belélegezve, vagy a bőrön keresztül felszívódva komoly allergiás tüneteket okozhatnak. Bátran használhatjuk a lakás zsíros felületeinek gyors takarítására éppúgy, mint mosáshoz, még az érzékeny bőrűek, és asztmások lakásában is.
A gőze nem marja ki a nyálkahártyánkat, és nem irtja ki a szervezetünknek fontos baktériumokat és gombákat se kívül, se belül.



Íme néhány tipp a felhasználásához!

Áztatás:
Az erősen szennyezett ruhát, egy éjszakára bele is áztathatod a langyos vízbe. Egy literhez, 2 teáskanál szódát adj! A színtartósságra itt viszont figyelni kell!

Mosogatás:
5 liter forró vízhez, 1 evőkanál mosószódával kiváló zsíroldót kapsz. Könnyen leszedi az odaégett ételmaradékokat is. Utána ecetes vízben öblíts, hogy ne maradjanak foltok!

Általános tisztítás:
A legmakacsabb foltot a tűzhelyen, a legpiszkosabb csempét és linóleumot is tisztává varázsolhatod, ha egy liter vízhez egy evőkanál szódát adsz, de akár szagtalaníthatod, tisztíthatod a szivacsokat, konyharuhákat, keféket is egy kis szappanos szódás vízben áztatva.

Általános tisztító folyadék:
Ha ez még mindig nem lenne elég, félre is tehetsz egy adag erősebb szódás vizet palackban! Egy liter vízben, oldj fel 3 evőkanál szódát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése